Skip to main content

Hye!

                                                                Salam and hye!
  

    This blog is just to express my feelings and my opinions. Lately, i found out that everyone freely to express their thoughts on social network. Surely maybe some of my (POV) point of view is against wit yours bcoz we live in different environment and background. So we had met wit different kind of person. Whatever it is, just share your opinion or your idea in the comments below. Btw, im lack in language, but just try to practice it. So ignore my grammar here and dont give a damn about it coz im not writing an essay in exam hall. Hey! Just read my entry.        

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Raya Medan

Salam and hye! Rindunya lahaii nak menulis. I mean menulis ap yg terlintas kat minda and bermain kat hati. Bukannya menulis yg nak kerah otak cari plot and insert the lively characters. Hmm. Act, i love to write. Mula berjinak dengan menulis novel in 2015. Dua tahun dah since masuk matriks tapi agak slow sebab satu bulan tu maybe buat 1-2 chap(s) je.Orng lain sibuk gi riadah, spend time ngan kwn, kita pula sibuk menaip. And one more thing, kita akan update novel through fon je. So, sometimes memang menguji kesabaranla kan, kalau terhilang ke terdelete ke. Sabar jela kanUntuk bulan ni, again cuti jap dari tulis novel. Sebab ilham tak menjengah lagi. Target hbis matriks akan hntr buku ke publisher tapi tak kesampaian memandangkan malas yang sampai dulu dari action. Hehe.Takpela, better late than never kan? Bulan ni kan bulan raya, so jomla kita nak cite pasal raya kita. Letak jap cite psal novel bagai tu semua.Actually, i hv no interest untk raya tahun ni. Idk why. Tapi memang expect ra…

Condemn Confidently

A girl will look beautiful with a confident.Assalamualaikum and hye!Hari ni kita nak cakap pasal confident. Kita sebenarnya ada masalah confident tapi certain orang je boleh nampak. Yes, kita antara orang yang suka bercakap depan public, hv no probs on stage and tak kisah untuk suarakan pendapat.Dengar macam okay je kan, apa yang masalahnya. Masalahnya kita tak boleh bila orang label kita as benda yang kita tak suka. Sensitive, cepat sentap and easy take it something seriously. So, confident level akan menurun dan mood akan spoil.Pelik kan?Dua confident level yang berbeza. Berani untuk tonjolkan diri tapi tiada keyakinan untuk mendengar sebarang kutukan. Beza pula dengan kritikan, kita boleh hadap kalau orang tu cakap dengan baik tapi kalau nada sarkastik yang lebih kepada memperlekehkan, kita tak boleh. Sedih bila fikir diri sendiri keep thinking what other people said. Semua tu boleh buat kemurungan, nak menyendiri sebab salahkan diri sendiri walhal kita dah cuba buat yang terbaik.S…

Ujian

Assalamualaikum and hye!

As we know everyone in this life has their own struggles and dark sides. No one in this world, have no problems at all. So, I would like to share this story with you.


To be honest, benda ni agak membuka mata aku untuk melihat surrounding dengan lebih terbuka dan jelas. Think out of the box.

Satu hari, aku nampak kawan aku ni dia macam lonely and tak banyak cakap. Jadi aku pun try slow talk dengan dia, tanya dia kenapa?

Dia tanya aku,

"Kalau Allah tak bagi kau ujian kan, kau rasa Allah sayang kau tak? Yelah, Allah kan bagi ujian dekat orang yang tertentu je."

Aku macam pelik tau mula-mula dia tanya macam tu. Aku tanyalah dia apa yang dia fikir sampai macam tu sekali dia tanya.

Dia cakap, dulu Allah bagi dia ujian dalam hidup dia rasa berat sangat. Hampir setiap hari dia nangis, minta tolong dengan Allah. Dia sedih dengan apa yang dia lalui tapi at the same time dia rasa dekat dengan Allah.

Sekarang, bila dah takde ujian dia tak tahu kenapa dia rasa ko…